Jagt

Flatcoated Retrievere på jagt

En Flatcoated Retriever er på samme tid din hengivne og glade jagtkammerat, der kombinere alle de velkendte retriever egenskaber, i en smuk, og utrolig elegant jagthund.

Flatcoated Retriever på jagt

Flatcoated Retrievere er medfødte apportører, der er lette at dressere, og bliver på jagt anvendt i arbejdet både før, samt efter skuddet. 

Før skuddet  vil du opleve at en kombination af hundens utrolige terræn rubusthed, arbejdsvilje, samt ikke mindst vandpassion gør den velegnet til at indgå i arbejdet, uanset terræn type.

Efter skuddet vil du opleve en Flatcoat som værende utrolig vedholdende, og velovervejet i sit arbejde. Disse egenskaber gør at den er en ekseptionel apportør, der glad og villigt bringer alle former for både dødskudt, samt anskudt vildt til sin fører.

En Flatcoats naturlige evne til at opsøge anskudt vildt, gør den også meget velegnet som eftersøgningshund, til eksempelvis schweiss arbejde.

En Flatcoat arbejder generelt lidt mere systematisk, samt med med lidt højere næseførring end de øvrige retriever, hvilket bevirker at den trækker utroligt lange færter,

samt at den ikke har samme tendens til at hænge fast i gamle færtområder, som nogle af de øvrige retriever racer. 

Flere billeder klik her